Alle kleuren van de herfst

In Nederland kennen we vier prachtige seizoenen. De zomer is mijn grote favoriet met het stralende zonnetje. De herfst is een goede tweede, met al zijn prachtige kleuren. Buiten wordt het kouder, we zoeken weer wat meer de knusse gezelligheid in huis op. Gaan weer wat actiever met onze binnen hobby’s aan de slag. Buiten verandert de natuur. De blaadjes veranderen van kleur. Daar waar je eerst vooral veel groene bomen zag, betovert de natuur elk blaadje tot een prachtig kunstwerk. Rood, geel, oranje, bruin en soms zelfs bijna goudkleurig. Wie zoekt vindt het. En dan de kastanjes, eikeltjes en dennenappels in verschillende maten en vormen. Ideaal knutselmateriaal!!

 

Herfstvakantie

En laat het nu ook nog eens bijna herfstvakantie zijn! De kinderen die een week vrij zijn van school. Zeven dagen  om te vullen met activiteiten… Weet jij al wat je gaat doen al die dagen? Vermaken je kinderen zich makkelijk zelf of staan ze ’s morgens al bij je bed te springen met de vraag: wat gaan we vandaag doen?

De herfstvakantie is de ideale vakantie om natuur en actief bezig zijn te combineren met creatief en fantasievol aan de slag te gaan. Zo heb je voor je het weet al zeker 2 dagen kunnen vullen met leuke activiteiten voor de kinderen.

 

Op avontuur

Iedereen heeft wel een mooi park, bos of plein in de buurt vol bomen. Neem de kinderen mee op avontuur en laat ze ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Daag de kinderen uit zoveel mogelijk verschillende bladeren, takjes, kastanjes enzovoorts te verzamelen. Laat ze op zoek gaan naar verschillende kleuren, vormen en maten. Wie heeft het grootste blad gevonden? Welke kastanje rolt het best? Welke dennenappel lijkt het meest op een kabouter? Combineer het met een actieve wandeling, speurtocht of gezellige lunch en voor je het weet ben je zo een paar uur verder.

Eenmaal thuis gekomen kun je de gevonden bladeren in dikke boeken stoppen. Zo worden ze mooi glad en kunnen drogen.

 

Creatief

Na al dat wandelen hebben de kinderen hopelijk een goede nachtrust gehad en kun je mooi met ze aan de slag met alle gevonden schatten uit de natuur. Laat ze eens goed kijken naar de verschillende bladeren…. Wat voor vorm hebben ze? Wie of wat zien ze erin? Lijkt dat blaadje soms op een pauw, een leeuw of een piraat? Kinderen komen soms op de meest bijzondere ideeën. Laat ze met stift, verf en ander knutselmateriaal het blaadje, kastanje of dennenappel omtoveren tot iets nieuws.

En de combinatie met Foam Clay en Diam’s 3d verf geeft je nog meer mogelijkheden om de mooiste creaties te maken. Vind je het lastig om dit zelf met je kinderen te doen? Tijdens de herfstvakantie bied ik weer een leuke workshop aan. Aanmelden kan via info@party-nanny.nl.

De workshop is op vrijdag 21 oktober van 13.00 tot 15.00 in mijn ruimte op Jonge Arnoldusstraat 88b Zaandam en kost 7.50 per persoon.

knutselen met herfstbladeren

 

 

Deel dit bericht: