Over de Partynanny

Wie ben ik?

Partynanny Sylvia Oud

Mijn naam is Sylvia Oud. Ik ben 34 jaar en woon in Zaandam. Al van jongs af aan wist ik dat ik ”iets” met kinderen wilde doen. Dit varieerde van juf tot zwemjuf.

Na het VWO ben ik de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische opleiding) gaan doen. Tijdens deze studie heb ik stage gelopen in een buurtcentrum, op een ZMLK-school en in de jeugdhulpverlening. Daarnaast heb ik als vrijwilliger zomerkampen gedraaid en zwemles gegeven via het Rode Kruis.

Tijdens en na mijn studie heb ik veel praktijk opgedaan in de kinderopvang. Ik heb zo’n 4 jaar bij verschillende kinderdagverblijven, naschoolse opvang en peuterspeelzalen gewerkt.

Sinds 2004 werk ik als Ambulanthulpverlener in Amsterdam en begeleid ik kinderen, hun ouders en de leerkracht. Een baan die veel voldoening geeft. Ik word elke keer weer blij als een kind weer met meer plezier naar school gaat, lekkerder in zijn vel zit en meer vriendjes heeft.

Hoe is Partynanny ontstaan?

Een aantal jaar geleden ging mijn collega trouwen. Zij zocht iemand die haar kleinkinderen tijdens het feest kon vermaken. Ik vond het een eer om dit te doen en ontdekte hoe leuk het was om in een feestelijke sfeer een rustpunt voor de kinderen te zijn. De kinderen een plek te bieden waar ze lekker kunnen spelen en knutselen.

De ouders waren er erg blij mee, ze hebben de hele avond van het feest kunnen genieten en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Zo is het idee van Partynanny ontstaan.

Wat biedt Partynanny?

Partynanny komt met een kist vol eigen materiaal naar het feest, zoals spelletjes, kleurplaten, teken- en knutselspullen en speelgoed voor buiten. Zo hebben de kinderen het prima naar hun zin en genieten de ouders met een gerust hart van het feest. Kinderen spelen nu eenmaal graag en als je ze de ruimte, de aandacht en de materialen biedt, heb je geen kind meer aan ze.

Mochten ouders en/of kinderen wensen hebben voor een speciale activiteit, dan is dit ook mogelijk.

Deel dit bericht: